Türkiye, sadece dinin olumsuz etkileriyle değil, insanların inançlarını suistimal eden ve bundan politik çıkar elde etmeye çalışan zümrelerle de boğuşmak zorunda kalıyor. Dinlerin yarattığı sanrılar, bilim ve evrim karşıtlığı ve diğer tüm gericilik, Türkiye'de cemaatlerin ve tarikatların itkisiyle daha da kuvvetleniyor. Hukuku yanlarına almaya çalışarak, çoğunluğun doğru bildiğini sorgulayanları susturmaya, engellemeye ve daha da kötüsü, gelecekte bu tip eleştirileri dile getirmeye potansiyeli olan dimağları da korku ve baskıyla sindirmeye çalışıyor. Hem sadece günümüzde değil, gelecekte de, fikri ufkumuz, ifade ve basın özgürlüğümüz daralıyor. Fazıl Say'dan Sevan Nişanyan'a dek, türlü türlü siyasi ve entelektüel spektrumda yer alan aydınlarımıza benzer sindirme politikası, hukuk maskesi altında, uygulanmakta.

Bu baskı ve sindirme politikasının son hedefi de, Cumhuriyet gazetesi yazarı Mine G. Kırıkkanat oldu. 24 Temmuz 2013'te yayınlanan köşe yazısı nedeniyle Kırıkkanat'a Fethullah Gülen ve Adnan Oktar cemaatleri dava açtı.

Davanın sonucu ne olursa olsun, kendilerini biyoloji alimi sanıp bir siyasi odak olmaya çalışan bu grupların açtığı bu davayı protesto ediyoruz.

Biz, Bir Grup Ateist olarak, daha önce yayınladığımız bildirilerimizde de değindiğimiz gibi, düşünce ve ifade özgürlüğünü, hele hele din ve tarikat eleştirisini, koşulsuz bir hak olarak savunuyoruz.

Ayrıca, Adnan Oktar ve cemaati, hukuku kendi emellerine alet ederek, bu ülkede yıllardır bir fikri terör estirmektedir. Ekşi sözlük yazarlarından tutun da, evrimi savunan yazarlara dek pek çok kişiye türlü türlü bahanelerle dava açıp, hukuku bir baskı unsuru olarak kullanmaktadır. Bizler de, bu hususa dikkat çekebilmek için, ateistlerin siyasi ve fikri özgürlüklerini kısıtlamaya çalıştığı gerekçesiyle Adnan Oktar'a dava açmıştık. Tahmin ettiğiniz üzere davamız düştü.

Tekrar hatırlatmak isteriz ki Mine G. Kırıkkanat yalnız değildir! Türkiye eninde sonunda cemaatlerin top koşturduğu bir ülke olmaktan çıkacaktır!


Kırıkkanat'ın söz konusu yazısına bu linkten ulaşabilirsiniz:
http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazisi/435670/Dunya_Yalan__Narkoz_Sirketten_.html